Tri, dva, jedan - kuhaj! / Mate Janković: 'I ja sam u show uletio kao slon u staklenik!'

Image

Mate kao član žirija showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' donosi sud čija su jela ukusna i manje ukusna, no tvrdi da je na kandidatima puno veći teret.

17.3.2018.
11:30
VOYO logo

Priznati profesionalni kuhar već drugu sezonu showa zaredom vedri i oblači svojim ocjenama na kuhači. U početku snimanja sezone Mate Janković mnogim natjecateljima predstavlja strah i trepet, no ubrzo u njemu prepoznaju sjajnog mentora koji bez zadrške dijeli savjete i rado otkriva gastro trikove profesionalne kuhinje. U intervjuu za Podcast Inkubator izjavio je kako je i sam prošao kroz sličnu situaciju, i to na prvom danu snimanja showa.

„Naravno da sam u prvim epizodama showa 'rezao' kandidate u startu, no vrlo brzo sam shvatio da sam u RTL-ov show uletio kao slon u staklenik. U ovom formatu emisije natjecatelji žude za dodatnim znanjem i zapravo je više sličan meni samom, opušteniji i prirodniji“, kaže Mate koji je do sada probao na stotine različitih, više-manje primamljivih tanjura, no smatra da kandidati proživljavaju veći stres nego članovi žirija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

„To su ljudi koji rade s nama 12-14 sati na dan, a k tome još i kuhaju, nisu televizijski profesionalci, ali osjete pritisak kamere i javnosti. Izašli su debelo iz svoje komfort zone. Sve to moraš uzeti u obzir kada ocjenjuješ jelo. Bez obzira kakvo je jelo, prvo uzmem u obzir količinu znanja i volje koje je ta osoba uložila u pripremu jela i objasnim joj najbolje što mogu gdje je pogriješila. Oni koji te slušaju, ostaju dugo u showu, a oni koji rade konstantno iste greške, brzo ispadnu“, objašnjava Mate dodajući kako je kritika neophodna jer jedino zbog nje kandidat može nešto naučiti i „narasti“.

Mate će svoje kritike i pohvale dijeliti i u novim nastavcima kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, od ponedjeljka 19. ožujka u 20 sati na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo