Domaće je uvijek bolje, a ovaj recept nije iznimka! Ovaj recept za domaću marmeladu koristi samo jagode, šećer i sok od limuna, traje manje od 20 minuta – i vjerujte nam nećete stići ni ohladiti ovu marmeladu, a već ćete ju pojesti. Neće potrajati! Stigla je sezona jagoda! Neki dan nam je ponestalo pekmeza i iako je lako otići kupiti staklenku u dućan - jednostavno je mnogo zabavnije i toliko je ukusnije kad si sami spremite staklenku za manje od sat vremena, zar ne? Stoga donosimo recept za marmeladu od jagoda.
Sastojci za marmeladu od jagoda:
- Pola kg svježih jagoda
- 1/2 šalice šećera
- 2 žlice limunovog soka
- ½ žličice limunove korice po izboru
Priprema marmelade od jagoda:
Operite i narežite jagode, uklonite im ljuske i zelene vrhove.
Dodajte ih u lonac, pa dobro umiješajte šećer.
Neprestano miješajte na umjerenoj vatri i pustite da jagode zakuhaju.
Kad prokuha, dodajte sok i koricu limuna (ako koristite).
Kuhajte oko 15 minuta ili dok džem ne dosegne 100 stupnjeva.
Često miješajte, kako biste bili sigurni da pekmez ne zagori.
Ulijte u staklenku i ostavite da se ohladi.
Pokriti i staviti u hladnjak.
Upotrijebite u roku od 2 tjedna (ako traje toliko dugo). Marmelada od jagoda je gotova.