Za pripremu zeca od velike je važnosti napraviti dobru marinadu. Kako napraviti marinadu za zeca? Prije pripreme marinade, pripremite meso tako da zeca narežite na manje komade.
Za pripremu marinade za zeca potrebni su vam sljedeći sastojci:
- luk
- celer
- mrkva
- začini prema izboru
- sol
- papar
- bijelo vino
Priprema marinade za zeca:
Narežite luk, celer i mrkvu na komadiće i dodate ih u zdjelu sa zecom. Dodajte začinsko bilje i začine, dobro promiješajte sve sastojke prije nego što sve poškropite bijelim vinom.
Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i ostavite zeca da se marinira u hladnjaku oko 12 sati. Kada marinada za zeca odradi svoj posao. Procijedite vino i maknite povrće s mesa.
Na tavi zagrijte malo ulja i stavite pržiti zeca. Lagano pržite sa svih strana. Dodajte povrće i začinsko bilje iz marinade i pržite još 10-ak minuta.
Za kraj, smanjite vatru i prelijte zeca s bijelim vinom. Neka se sve zajedno kuha još sat vremena. Nakon sat vremena maknite poklopac i pustite da tekućina ispari.
Kada tekućina ispari, maknite jelo s vatre i poslužite uz prilog prema izboru.