Ova slana marinada čini piletinu na roštilju uistinu ukusnom. Kako napraviti marinadu za piletinu na roštilju?
Sastojci za marinadu za piletinu na roštilju:
- pola kg pilećih prsa
- ½ šalice maslinovog ulja
- 3 žlice svježeg limunovog soka
- 3 žlice umaka od soje
- 2 žlice balzamico octa
- ¼ šalice smeđeg šećera
- 1 žlica Worcestershire umaka
- ½ žličice češnjaka u prahu
- 1 ½ čajne žličice soli
- 1 čajna žličica papra
U zdjeli pomiješajte ulje, limunov sok, soja umak, balzamiko ocat, smeđi šećer, Worcestershire umak, češnjak, sol i papar.
Pileća prsa probodite vilicom po cijelom dijelu. Stavite u veliku vrećicu sa zatvaračem. Prelijte piletinu marinado i ostavite da se marinira najmanje 30 minuta. Idealno je 4-5 sati.
Zagrijte roštilj na srednju vatru. Roštilj premažite uljem da se spriječi lijepljenje. Stavite piletinu na roštilj. Pecite oko 5-6 minuta sa svake strane, ovisno o debljini piletine. Unutarnja temperatura piletine trebala bi doseći 165 stupnjeva. Izvadite piletinu sa roštilja i ostavite da odstoji 5 minuta.