Marinada za juneći biftek od velike je važnosti za savršen okus vašeg bifteka. Ukoliko pripremate biftek, podrazumijeva se da ćete ga marinirati kako biste uživali u svakom zalogaju. Kako se priprema marinada za juneći biftek?
Marinada za juneći biftek sastojci:
- pola maslinovog ulja
- 30 ml soja umaka
- 30 ml svježeg soka od limuna
- 3 žlice sušenog bosiljka
- 1 ½ žlice češnjaka u prahu
- 1 ½ žlica sušenih listića peršin
- 1 žličica mljevenog bijelog papra
- 1 žličica osušenog mljevenog češnjaka (po želji)
- ¼ žličice umaka od ljutih papričica (nije obavezno)
Kako se priprema marinada za juneći biftek?
U blender stavite maslinovo ulje, sojin umak, limunov sok, bosiljak, češnjak u prahu, peršin, bijeli papar, mljeveni češnjak i umak od ljutih papričica; miješajte velikom brzinom dok se potpuno ne sjedini, oko 30 sekundi.
Ulijte marinadu za juneći biftek u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti. Dodajte biftek i premažite marinadom, istisnite višak zraka i zatvorite vrećicu. Marinirajte biftek u hladnjaku do 8 sati. Izvadite biftek iz marinade i otresite višak. Bacite preostalu marinadu. Odreske skuhajte ili pecite na roštilju do željene pečenosti. To je sve, vaš biftek je već pripremljen uz najbolju marinadu za juneći biftek.