Jela od junetine /

Kako se radi najbolja marinada za juneći biftek?

Image
Foto: Shutterstock

Ova marinada za juneći biftek je obiteljski recept koji će vas oduševiti. Pripremite ovu marinadu za juneći odrezak za svega nekoliko minuta.

17.11.2022.
10:23
Shutterstock
VOYO logo

Marinada za juneći biftek od velike je važnosti za savršen okus vašeg bifteka. Ukoliko pripremate biftek, podrazumijeva se da ćete ga marinirati kako biste uživali u svakom zalogaju. Kako se priprema marinada za juneći biftek?

Marinada za juneći biftek sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola maslinovog ulja
  • 30 ml soja umaka
  • 30 ml svježeg soka od limuna
  • 3 žlice sušenog bosiljka
  • 1 ½ žlice češnjaka u prahu
  • 1 ½ žlica sušenih listića peršin
  • 1 žličica mljevenog bijelog papra
  • 1 žličica osušenog mljevenog češnjaka (po želji)
  • ¼ žličice umaka od ljutih papričica (nije obavezno)

Kako se priprema marinada za juneći biftek?

U blender stavite maslinovo ulje, sojin umak, limunov sok, bosiljak, češnjak u prahu, peršin, bijeli papar, mljeveni češnjak i umak od ljutih papričica; miješajte velikom brzinom dok se potpuno ne sjedini, oko 30 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte marinadu za juneći biftek u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti. Dodajte biftek i premažite marinadom, istisnite višak zraka i zatvorite vrećicu. Marinirajte biftek u hladnjaku do 8 sati. Izvadite biftek iz marinade i otresite višak. Bacite preostalu marinadu. Odreske skuhajte ili pecite na roštilju do željene pečenosti. To je sve, vaš biftek je već pripremljen uz najbolju marinadu za juneći biftek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo