Marinirane gljive možete poslužiti kao predjelo, prilog uz glavno jelo ili na ražnju s povrćem. Kako napraviti dobru marinadu za gljive na roštilju?
Sastojci potrebni za marinadu za gljive na roštilju:
- pola kilograma gljiva
- maslinovo ulje
- soja umak
- mljeveni češnjak
- senf
- balsamico ocat
- crni papar
- mljevena crvena paprika.
Priprema marinade za gljive na roštilju:
Najprije je očistite gljive vlažnom krpom. Stavite sve sastojke, uključujući gljive, u posudu i promiješajte. Pustite ih da se mariniraju najmanje sat vremena, najbolje preko noći. Marinirajte cijele gljive, nemojte ih rezati.
Kada marinada za gljive na roštilju odradi svoj posao, vrijeme je za roštiljanje gljiva. Pecite ih izravno na rešetki samo ako neće propasti ako se skupe do pola trenutne veličine.
Pecite na roštilju 5 minuta, a zatim ih okrenite i pecite još 5 minuta. Ponovite ako je potrebno. Zalijte ostatkom marinade za gljive tijekom pečenja za jači okus.
Ova marinada za gljive na roštilju savršena je sve vrste gljiva.