Luk za dinstanje se priprema jer jelu dodaje aromu koja svakome jelu daje bolji okus. Luk za dinstanje se priprema za jela poput variva ili safta.
Kako se priprema luk za dinstanje? Luk za dinstanje može se pripremiti vrlo lako. Sve što trebate jest luk, voda, ulje i malo soli. Za početak pripreme luka za dinstanje pripremite radnu površinu. Luk očistite od ljuske i odbacite ju. Sada luk stavite na dasku za rezanje i narežite ga tako da ga prerežete na kolute. Zatim kolute možete samo odvojiti i tako ga koristiti dalje za dinstanje. Ali možete kolute narezati još jednom i tako dobiti male komadiće koji će se brže dinstati.
U tavu ili dublju tavu stavite malo ulja, dcl vode i malo soli. U to ubacite narezani luk. Vatru uključite na slabo. Povremeno miješajte luk za dinstanje. Nakon što luk postane proziran, znati ćete da je gotov. Nakon što ste pripremili luk za dinstanje možete nastaviti dalje sa pripremom jela koje ste odlučili pripremiti.