Recept i priprema / Kako pripremiti ribu lubin u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Lubin je riba koja nije baš često na jelovniku, ali vrijedi je probati. Kako pripremiti lubina u pećnici?

2.4.2022.
12:34
Pixabay
VOYO logo

Lubin je vrlo ukusna riba koja se može pripremati na različite načine. Jedan od načina pripreme lubina je priprema u pećnici. Kako pripremiti ribu lubin u pećnici?

Sastojci za pripremu jela lubin u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 lubin
  • 2 žlice maslinovog ulje
  • 2 limuna
  • šaka majčine dušice
  • timijan

Lubin u pećnici priprema:

Za pripremu lubina u pećnici, najprije zagrijte pećnicu na oko 170 stupnjeva Celzijevih. Operite i očistite lubina iznutra i izvana te ga osušite kuhinjskim papirom. Napravite oko tri do četiri zareza po mesu ribe, obložite lim za pečenje folijom i na njega stavite ribu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i timijan te začinite lubina morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom. Pokapajte maslinovo ulje po cijelom lubinu, a sol i papar ugurajte i u zarezane režnjeve.

Stavite u pećnicu i pecite nepoklopljeno oko 20 do 30 minuta. Ako je pravilno pečeno, meso lubina bi trebalo biti čvrsto na dodir. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji pet minuta prije samog posluživanja. Za posluživanje, koristite kriške limuna i hrskavu zelenu salatu, koja će savršeno odgovarati uz lubina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo