Recept i priprema /

Kako pripremiti ribu lubin u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Lubin je riba koja nije baš često na jelovniku, ali vrijedi je probati. Kako pripremiti lubina u pećnici?

2.4.2022.
12:34
Pixabay
VOYO logo

Lubin je vrlo ukusna riba koja se može pripremati na različite načine. Jedan od načina pripreme lubina je priprema u pećnici. Kako pripremiti ribu lubin u pećnici?

Sastojci za pripremu jela lubin u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 lubin
  • 2 žlice maslinovog ulje
  • 2 limuna
  • šaka majčine dušice
  • timijan

Lubin u pećnici priprema:

Za pripremu lubina u pećnici, najprije zagrijte pećnicu na oko 170 stupnjeva Celzijevih. Operite i očistite lubina iznutra i izvana te ga osušite kuhinjskim papirom. Napravite oko tri do četiri zareza po mesu ribe, obložite lim za pečenje folijom i na njega stavite ribu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i timijan te začinite lubina morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom. Pokapajte maslinovo ulje po cijelom lubinu, a sol i papar ugurajte i u zarezane režnjeve.

Stavite u pećnicu i pecite nepoklopljeno oko 20 do 30 minuta. Ako je pravilno pečeno, meso lubina bi trebalo biti čvrsto na dodir. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji pet minuta prije samog posluživanja. Za posluživanje, koristite kriške limuna i hrskavu zelenu salatu, koja će savršeno odgovarati uz lubina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo