Losos je jedna od najhranjivijih vrsta ribe koja nudi nekoliko zdravstvenih prednosti. Bogat omega-3 masnim kiselinama, vitaminom B12 i drugim bitnim nutrijentima, losos je koristan za zdravlje kose i kože. Izvrstan okus i izvrsne zdravstvene prednosti lososa čine ga jednom od najtraženijih riba na svijetu.
Sastojci za pripremu lososa:
- 4 fileta lososa
- 2 žlice maslaca, otopljenog
- 1/2 žlice limunovog soka
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- sol i papar
- 1 žličica sitno nasjeckanog peršina
- 1 žličica sitno nasjeckanog kopra
Recept za pripremu lososa:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa i ostavite lososa da se zagrije na sobnu temperaturu 15 minuta. Pomiješajte otopljeni maslac i limunov sok u maloj posudi. Zatim stavite losos u posudu za pečenje i premažite ga smjesom maslaca.
Pospite losos nasjeckanim češnjakom, soli i paprom i pecite 12-15 minuta ili dok ne bude pečen. Prije posluživanja losos recepta pospite svježim peršinom i koprom.
Servirajte dok je losos recept još topal.