Pripremite domaće listove za lazanje i oduševite cijelu obitelj. Ovaj recept za listove za lazanje donosi klasičan i ukusan obrok talijanske kuhinje. Evo kako se priprema
Listovi za lazanje sastojci:
- 250 g brašna
- 3 dcl vode
- 3 jaja
Listovi za lazanje recept:
Listovi za lazanje su gotovi sa samo nekoliko sastojaka. U zdjelu stavite brašno i šakom napravite udubljenje u sredini. U tu jamicu stavite jaja i malo mlake vode. Sve pažljivo izmiješajte ili kuhačom dobro promiješajte. Sada mijesite tijesto za tjesteninu navlaženim rukama oko 10 minuta. Što se duže mijesi, to će tijesto biti homogenije.
Zatim tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi dobrih 40 minuta. Tijesto sada razvaljajte valjkom na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od cca 2-3 mm (ili mašinom za tijesto). Zatim nožem izrežite na odgovarajuće listove ili ploške tjestenine.
Na kraju zakuhajte puno posoljene vode u velikom loncu i kuhajte listove tjestenine na srednje jakoj vatri oko 6-8 minuta. Gotove listove lazanja izvadite iz vode šupljikavom žlicom, stavite na malo nauljenu radnu površinu i osušite kuhinjskim papirom. Upravo ste pripremili recept za lazanje. Uživajte!