Prilično smo sigurni da ćete voljeti ovu novu otmjenu verziju lisnatog sa sirom. Lisnato tijesto ima one čarobne slojeve maslaca koji se napuhnu dok se peče.
Sastojci za lisnato sa sirom:
- 1/4 šalice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica sušenog peršina
- po ukusu sol i papar
- 1/2 šalice naribanog mozzarella sira
- 1/4 šalice ribanog parmezana
- 1 list lisnatog tijesta
Lisnato sa sirom priprema:
Izvadite jedan list lisnatog tijesta iz zamrzivača i odmrznite prema uputama na pakiranju. Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte maslac, češnjak, peršin, sol i papar i sireve. Prerežite lisnato tijesto na pola. Napravite obrub oko ruba tijesta zarezivanjem nožem od ruba tijesta. Zarežem tijesto samo oko polovice debljine tijesta. Stavite lisnato tijesto na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta.
Premažite polovicom smjese maslaca svaki komad lisnatog tijesta s unutarnje strane zarezane granice. Pecite još 8-10 minuta. Pažljivo, pazite da ne zagori.
Pustite da se ohladi lisnato tijesto sa sirom oko 5 minuta pa narežite na deblje kriške.