Domaći liker od limuna sa rakijom najbolji je liker, a recept možete prilagoditi svom ukusu. Kako se radi domaći liker od limuna sa rakijom?
Sastojci za liker od limuna sa rakijom:
- 10-14 limuna
- 750 ml rakije
- 3 1/2 šalice vode
- 3 šalice granuliranog šećera
Limune dobro operite, zatim ih ogulite na dugačke trakice. Oštrim nožem ostružite preostalu bijelu srž s unutarnje strane kore. Previše srži uzrokuje gorak krajnji rezultat. Stavite kore limuna u staklenku za konzerviranje od pola litre. Prelijte rakijom. Zatvorite poklopac i stavite na mjesto zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti.
Svakodnevno protresti. Ostavite najmanje četiri dana. Infuzija je spremna kada alkohol postane jarko žut, a kora limuna izgubi većinu svoje boje.
Kada je spremno, zagrijte vodu u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte šećer, umutite i pustite da prokuha. Kuhajte dok se šećer potpuno ne otopi, oko dvije minute. Neka se jednostavni sirup ohladi na sobnu temperaturu. Ulijte jednostavan sirup u infuziju limuna. Ponovo zatvorite poklopac tegle i dobro protresite da se sjedini.
Procijedite koru limuna kroz fino sito. Ulijte liker od limuna sa rakijom u boce, etiketirajte, ohladite i poslužite!