Za pripremu lignja sa žara bitno je da lignje nisu previše vlažne. Da bi se lignje ispekle i popekle na žaru, njezina se površina najprije mora dovoljno osušiti kako bi lignje mogle posmeđiti.
Sastojci koji će vam biti potrebni kako biste pripremili lignje sa žara su:
- 500 očišćenih lignji
- maslinovo ulje
- sol, papar
- sjeckani peršin
- limun
Upute za pripremu lignja sa žara:
Pripremite roštilj i zatim lignje osušite papirnatim ručnicima. Zatim lignje u posudi pomiješajte s maslinovim uljem.
Lignje pecite na najtoplijem dijelu roštilja okrećući dok ne porumene s obje strane do čega bi trebalo doći nakon nekoliko minuta.
Prebacite na pladanj i začinite solju i paprom. Po vrhu pokapajte svježe maslinovo ulje, ukrasite peršinom i poslužite s kriškama limuna.
Bitno je da lignje sa žara pripremite pravilno kako vam ne bi postale gumene, odnosno kako biste dobili odgovarajuću mekoću lignje.