Jela s lignjama /

Recept kako pripremiti ukusne i mekane lignje sa žara

Image
Foto: Pixabay

Lignje sa žara klasično su i veoma ukusno mediteransko jelo. Lignje sa žara možete poslužiti sa maslinovim uljem i limunovim sokom.

9.9.2022.
10:28
Pixabay
VOYO logo

Za pripremu lignja sa žara bitno je da lignje nisu previše vlažne. Da bi se lignje ispekle i popekle na žaru, njezina se površina najprije mora dovoljno osušiti kako bi lignje mogle posmeđiti.

Sastojci koji će vam biti potrebni kako biste pripremili lignje sa žara su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 očišćenih lignji
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • sjeckani peršin
  • limun

Upute za pripremu lignja sa žara:

Pripremite roštilj i zatim lignje osušite papirnatim ručnicima. Zatim lignje u posudi pomiješajte s maslinovim uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lignje pecite na najtoplijem dijelu roštilja okrećući dok ne porumene s obje strane do čega bi trebalo doći nakon nekoliko minuta.

Prebacite na pladanj i začinite solju i paprom. Po vrhu pokapajte svježe maslinovo ulje, ukrasite peršinom i poslužite s kriškama limuna.

Bitno je da lignje sa žara pripremite pravilno kako vam ne bi postale gumene, odnosno kako biste dobili odgovarajuću mekoću lignje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo