Kuharica /

Lignje s krumpirom u pećnici potpuno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Lignje su jedno od najjednostavnijih morskih plodova koje možete pripremiti kod kuće. Kako pripremiti jelo lignje s krumpirom u pećnici?

8.9.2022.
12:49
Pixabay
VOYO logo

Lignje sa krumpirom, soli i paprom, popularan su lagani ručak diljem mediterana. Isprobajte ovaj recept za jednostavne lignjune s krumpirom u pećnici. Pečene lignje s krumpirom ne podrazumijevaju prženje u dubokom ulju, što ih čini zdravijom opcijom.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusno jelo pečene lignje s krumpirom u pećnici su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kilogram lignji
  • svježe nasjeckani peršin
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • kilogram kuhanih krumpira
  • luk
  • šalica vode

Prvo što trebate učiniti kada pripremate lignje s krumpirom u pećnici je zagrijavanje pećnice. Zagrijte pećnicu na 220°C. Tijela lignje narežite na deblje kolutove. U velikoj zdjeli rukama pomiješajte komade lignji s maslinovim uljem, peršinom i malo soli i papra dok se sve dobro ne prekrije. Opet rukama umiješajte krumpir i luk. Stavite smjesu u posudu za pečenje. Ulijte vodu u posudu te posudu čvrsto prekrijte folijom i probušite foliju na nekoliko mjesta vilicom.

Pecite 30 minuta. Otklopite i nastavite peći, promiješajte lignje i krumpir barem dva ili tri puta kako biste potaknuli ravnomjernu smeđu boju. Ukupno vrijeme pečenja trebalo bi biti oko sat vremena. Lignje s krumpirom su gotove i spremne za posluživanje kada se ohlade nekoliko minuta. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo