Lignje sa krumpirom, soli i paprom, popularan su lagani ručak diljem mediterana. Isprobajte ovaj recept za jednostavne lignjune s krumpirom u pećnici. Pečene lignje s krumpirom ne podrazumijevaju prženje u dubokom ulju, što ih čini zdravijom opcijom.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusno jelo pečene lignje s krumpirom u pećnici su:
- kilogram lignji
- svježe nasjeckani peršin
- maslinovo ulje
- sol i papar
- kilogram kuhanih krumpira
- luk
- šalica vode
Prvo što trebate učiniti kada pripremate lignje s krumpirom u pećnici je zagrijavanje pećnice. Zagrijte pećnicu na 220°C. Tijela lignje narežite na deblje kolutove. U velikoj zdjeli rukama pomiješajte komade lignji s maslinovim uljem, peršinom i malo soli i papra dok se sve dobro ne prekrije. Opet rukama umiješajte krumpir i luk. Stavite smjesu u posudu za pečenje. Ulijte vodu u posudu te posudu čvrsto prekrijte folijom i probušite foliju na nekoliko mjesta vilicom.
Pecite 30 minuta. Otklopite i nastavite peći, promiješajte lignje i krumpir barem dva ili tri puta kako biste potaknuli ravnomjernu smeđu boju. Ukupno vrijeme pečenja trebalo bi biti oko sat vremena. Lignje s krumpirom su gotove i spremne za posluživanje kada se ohlade nekoliko minuta. Dobar tek!