Recept i priprema /

Lepinje od pirovog brašna ukusne i mekane

Image
Foto: Pixabay

Ove lepinje od pirovog brašna su ukusne i izuzetno mekane. Lepinje od pirovog brašna odlično se slažu kao prilog sa bilo kojim mesnim obrokom.

11.6.2022.
13:08
Pixabay
VOYO logo

Ako vam dolaze gosti ili radite običan obiteljski ručak, lepinje od pirovog brašna odličan su odabir. Lepinje od pirovog brašna mogu poslužiti kao prilog uz meso ili kao pogačice.

Što će vam sve biti potrebno za izradu lepinje od pirovog brašna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pirovog brašna
  • kocka svježeg kvasca
  • žlica šećera
  • pola žlice soli
  • 300 ml vode
  • 3 žlice ulja

Lepinje od pirovog brašna recept:

Prije nego što pomiješate sve sastojke malo zagrijte vodu i u nju stavite šećer. U vodu koju ste pripremili usitnite svježi kvasac i pričekajte da se digne. Kada je kvas spreman, možete pomiješati sve navedene sastojke i zamijesiti ih u tijesto. Tijesto mora biti mekano i kompaktno pa prema potrebi dodajte još tople vode. Tijesto pustite da se diže barem sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dignuto tijesto podijelite na dijelove prema vašoj želji. Dijelovi mogu biti veći ili manji ovisno o željenoj veličini lepinja od pirovog brašna. Lepinje prstima pritišćite da bi dobili željeni oblik i poslažite ih u pripremljeni lim za pečenje. Lepinje od pirovog brašna pecite na 200 stupnjeva Celzijusa 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo