Ako tražite savršeni desert za ljetne dane, ledeno nebo torta sve je što trebate. Priprema se brzo, ne treba puno sastojaka, okusom je odlična, a vrlo osvježavajuća. Ledeno nebo torta upravo je onaj desert koji se traži još i za kojeg će vas svi pitati recept.
Ledeno nebo torta biskvit:
- 200 ml mlijeka
- 7 žlica brašna
- 7 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
Ledeno nebo torta krema:
- 7 žumanjaka
- 5 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 2 vanilin šećera
- 700 ml mlijeka
- 250 grama margarina
Ledeno nebo torta priprema se tako da najprije napravite biskvit. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte šećer i brašno. Pripremite lim za pečenje i pecite biskvit u pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.
Pečeni biskvit prelijte s mlijekom i pustite neka se ohladi.
Za kremu umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Oko pola litre mlijeka stavite kuhati. Od preostalog mlijeka, žumanjaka i brašna napravite smjesu. Kada mlijeko zavrije umutite smjesu od žumanjaka u mlijeko i uz miješanje kuhajte dok se krema ne zgusne. Kremu ohladite, a zatim umiksajte margarin.
Ledeno nebo torta slaže se:
Biskvit – krema – šlag.
Ovako pripremljena ledeno nebo torta bit će pravo ljetno osvježenje.