Ledeno nebo desert idealan za sva godišnja doba. Ovaj osvježavajući desert zadovoljit će zahtjeve svih sladokusaca.
Ledeno nebo biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica brašna
- 7 žlica šećera
- 2 dcl mlijeka
Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Dodajte šećer i miksajte. Slijedi braašno, te sve lagano promiještajte. Biskvit stavite u kalup od 28 cm i pecite 20 minutana 150 stupnjeva.
Pečeni biskvit prelijte s 2 dcl toplog mlijeka.
Ledeno nebo krema:
- 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera
- 6 žlica oštrog brašna
- 3 vanilin šećera
- 7 dcl mlijeka
- 25 dkg margarina
- 2 šlag pjene
Od 7 dcl mlijeka odvojite malo mlijeka i u njega umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kada zavri na laganoj vatri umiješajte smjesu žumanjaka i šećera. Miješajte kako ne bi nastale grudice. Kada se krema zgusne, ohladite ju i dodajte margarin.
Premažite biskvit s kremom i na njega dodajte šlag. Ledeno nego je gotovo, dobro ga rashladite prije posluživanja.