Ledena kava najčešće je poslužena u visokoj čaši pretrpanoj ledom koja je prošarana čokoladom koja se cijedi niz stijenke, a na vrhu je bogato serviran šlag. Donosimo sjajan recept za ledenu kavu koji jednostavno možete pripremiti kod kuće.
Kao prvi korak u ovom receptu za ledenu kavu je da skuhate kavu na klasičan način. Svakako obratite pozornost na to da bude malo jača, zato što će kasnije biti razrijeđena ledom koji će se otapati. Ukoliko vašu ledenu kavu želite zasladiti šećerom, preporučamo vam da ga dodate tijekom kuhanja, zato što će se na taj način bolje rastopiti nego da ga dodajete na kraju pripreme.
Nakon što ste završili s kuhanjem kave prelijte ju u stakleni bokal te ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi otprilike sat vremena. Nakon toga, bokal stavite u hladnjak i pričekajte dva sata. Kada se kava ohladi, spremna je za serviranje.
Ovaj recept za ledenu kavu završite serviranjem, na način da u visoku čašu ulijete ohlađenu kavu te dodate nekoliko kockica leda po želji. Zatim, prema vašem izboru, ulijte mlijeka ili vrhnja, ovisno o vašem izboru i dobro promiješajte. Ukoliko ste malo kreativniji, pustite mašti na volju i obogatite okus lede kave koristeći sladoled, liker od kave, votku ili ekstrakt vanilije.