Lazanje s mljevenim mesom pripremite sami jer priprema ovog jela je jednostavna. Za pripremu lazanja potrebno vam je miješano mljeveno meso.

Lazanje s mljevenim mesom sastojci:

  • kore za lazanje
  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • mrkva
  • žličica peršina
  • 10 dkg mozzarelle
  • glavica ljubičastog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 15 dkg sire goude
  • 7 dcl pasirane rajčice
  • litra bešamel umaka
  • žličica sušenog origana
  • žličica sušene majčine dušice
  • maslinovo ulje

Lazanje s mljevenim mesom priprema:

Na maslinovom ulju pržite mljeveno meso koje ste posolili. Dodajte mrkvu i luk. Pržite kratko i dodajte češnjak i pasiranu rajčicu sa peršinom.

U vatrostalnu posudu ulijte bešamel umaka i složite kore za azanje, ulijte pasiranu rajčicu, meso i bešamel umak. Po svemu naribajte sir. Tako slažete dok imate kora i nadjeva za lazanje.

Zadnju koru premažite bešamel umakom i naribajte sir. Lazanje s mljevenim mesom pecite pola sata na 200 stupnjeva. Lazanje s mljevenim mesom poslužite tople.