Kulinarstvo / Kako se priprema ukusno lagano varivo od povrća?

Image
Foto: Pixabay

Znate li da možete pripremiti zasitno, zdravo i lagano varivo od povrća, i to potpuno vegansko? Saznajte kako pripremiti lagano varivo od povrća koje vas neće ostaviti gladnima.

1.11.2022.
12:47
Pixabay
VOYO logo

Kada ste na dijeti prije blagdanske sezone, nema boljeg recepta od ovog gustog i izdašnog variva od povrća koje je prirodno bez glutena i potpuno vegansko. Najbolja stvar u vezi ovog laganog variva od povrća je što možete dodati ili izbaciti sastojke po svom ukusu.

Sastojci potrebni da se pripremi lagano varivo od povrća su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, narezana na kockice
  • 2 stabljike celera, tanko narezane
  • 2 mrkve, narezane na tanke ploške
  • 6 češnjeva češnjaka, mljevenog
  • Sol i papar, po ukusu
  • 2 žlice svježeg ružmarina
  • 40 grama rižinog brašna
  • 60 ml bijelog vina
  • 450 ml povrtne juhe
  • 5 krumpira, narezanih na kockice
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žlica soja umaka
  • 120 grama smrznutog graška
  • 2 žlice crnog vinskog octa

Prvo što trebate učiniti kada pripremate lagano varivo od povrća je dodati maslinovo ulje u veliki lonac na srednjoj vatri. Kad se ulje zagrije, dodajte luk, celer i mrkvu. Kuhajte uz povremeno miješanje oko 7-9 minuta ili dok luk ne omekša. Dodajte češnjak, crni papar i svježe začinsko bilje te kuhajte još 2 minute.

Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate lagano varivo od povrća je polako dodati brašno uz miješanje da se povrće prekrije njime. Kad ste dodali svo brašno, kuhajte oko 1 minutu uz stalno miješanje. Vrlo polako dodajte bijelo vino i povrtnu juhu, otprilike 30 ml odjednom, neprekidno miješajući tako da se tekućina i brašno sjedine bez grudica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte krumpir, pastu od rajčice i sojin umak. Pustite da lagano prokuha, a zatim smanjite na vrije. Kuhajte bez poklopca, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša i gulaš se ne zgusne, 20-30 minuta. Umiješajte smrznuti grašak i crveni vinski ocat i kuhajte još 5 minuta ili dok se grašak ne zagrije. Ovo lagano varivo od povrća već je gotovo i spremno za posluživanje dok je vruće. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo