Najbolji biskvit koji nikad ne iznevjeri pri pripremi voćnih kolača je lagani biskvit. Kako napraviti lagani biskvit za voćni kolač?
Sastojci za lagani biskvit za voćni kolač:
- 25 dkg mekog brašna
- 15 dkg šećera
- 1 dcl ulja, ja sam koristila maslinovo
- 1,5 dcl mlijeka
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 praška za pecivo(može i pola na ovu količinu)
- korica 1 limuna
- prstohvat soli
Priprema za laganog biskvita za voćni kolač:
U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Jaja tucite sa šećerom i vanilin šećerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mlijeko.
Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice.
Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dobije se baš puno biskvita, jer se fino digne. Nemojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 stupnjeva sa ventilatorom nekih 20-25 minuta, ovisi o pećnici. Tijesto provjerite čačkalicom. Dodavanjem mirisa, aroma i drugih sastojaka možete dobiti različite biskvite.
Oduzimanjem 30 – 40 grama brašna i dodavanjem kakaa možete dobiti i čokoladni biskvit.