Lagani biskvit /

Lagani biskvit za osvježavajući voćni kolač

Image

Pravite kolač ili tortu i treba vam lagani biskvit za voćni kolač? Donosimo super recept za lagani biskvit za voćni kolač.

27.10.2021.
13:33
VOYO logo

Najbolji biskvit koji nikad ne iznevjeri pri pripremi voćnih kolača je lagani biskvit. Kako napraviti lagani biskvit za voćni kolač?

Sastojci za lagani biskvit za voćni kolač:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg mekog brašna
  • 15 dkg šećera
  • 1 dcl ulja, ja sam koristila maslinovo
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 praška za pecivo(može i pola na ovu količinu)
  • korica 1 limuna
  • prstohvat soli

Priprema za laganog biskvita za voćni kolač:

U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Jaja tucite sa šećerom i vanilin šećerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte ulje i mlijeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice.

Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dobije se baš puno biskvita, jer se fino digne. Nemojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 stupnjeva sa ventilatorom nekih 20-25 minuta, ovisi o pećnici. Tijesto provjerite čačkalicom. Dodavanjem mirisa, aroma i drugih sastojaka možete dobiti različite biskvite.

Oduzimanjem 30 – 40 grama brašna i dodavanjem kakaa možete dobiti i čokoladni biskvit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo