Kuhanje špinata /

Špinat na pari ili pirjani špinat ideje kako možete pripremiti špinat

Image
Foto: Pixabay

Kako se provodi kuhanje špinata? Donosimo dva recepta za kuhanje špinata.

31.10.2021.
13:09
Pixabay
VOYO logo

Naučite kuhati špinat pomoću dvije različite metode: kuhanja na pari i pirjanja. U svakom slučaju, ovo lisnato zeleno povrće bogato hranjivim tvarima kuha se u samo nekoliko minuta za brzi prilog ili svestrani sastojak. Slijede recepti za kuhanje špinata.

Špinat na pari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 kilogram špinata, dječji, špinat ravnog ili kovrčavog lista
  • Po potrebi zalijevajte dno posude
  • Košer sol, po potrebi za začinjavanje
  • Crni papar, po potrebi za začinjavanje

Špinat na pari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite stabljike sa špinata ili ostavite uključeno ako koristite baby špinat. Operite špinat i otresite višak vode. Dodajte oko 2 inča vode na dno posude s umetkom za paru na vrhu. U lonac dodajte špinat, poklopite i kuhajte vodu dok se ne stvori para. Po potrebi radite u serijama. Kuhajte špinat dok listovi ne omekšaju i blago uvenu, 1 do 2 minute ovisno o vrsti špinata. Špinat začinite solju i paprom po ukusu.

Pirjani špinat

  • 1 kilogram špinata, dječji, špinat ravnog ili kovrčavog lista
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Košer sol, po potrebi za začinjavanje
  • Crni papar, po potrebi za začinjavanje

Uklonite stabljike sa špinata ili ostavite uključeno ako koristite baby špinat. Operite špinat i dobro ga osušite u centrifugi za salatu. Zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri, pa dodajte ulje. Kad se ulje zagrije, dodajte šaku, po šaku, miješajući da malo uvene prije nego dodate sljedeću šaku. Pirjajte dok sav špinat ne uvene, oko 2 do 4 minute. Začinite solju i paprom. Upravo ste završili kuhanje špinata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo