Naučite kuhati špinat pomoću dvije različite metode: kuhanja na pari i pirjanja. U svakom slučaju, ovo lisnato zeleno povrće bogato hranjivim tvarima kuha se u samo nekoliko minuta za brzi prilog ili svestrani sastojak. Slijede recepti za kuhanje špinata.
Špinat na pari
Sastojci:
- 1 kilogram špinata, dječji, špinat ravnog ili kovrčavog lista
- Po potrebi zalijevajte dno posude
- Košer sol, po potrebi za začinjavanje
- Crni papar, po potrebi za začinjavanje
Špinat na pari
Uklonite stabljike sa špinata ili ostavite uključeno ako koristite baby špinat. Operite špinat i otresite višak vode. Dodajte oko 2 inča vode na dno posude s umetkom za paru na vrhu. U lonac dodajte špinat, poklopite i kuhajte vodu dok se ne stvori para. Po potrebi radite u serijama. Kuhajte špinat dok listovi ne omekšaju i blago uvenu, 1 do 2 minute ovisno o vrsti špinata. Špinat začinite solju i paprom po ukusu.
Pirjani špinat
- 1 kilogram špinata, dječji, špinat ravnog ili kovrčavog lista
- 2 žlice maslinovog ulja
- Košer sol, po potrebi za začinjavanje
- Crni papar, po potrebi za začinjavanje
Uklonite stabljike sa špinata ili ostavite uključeno ako koristite baby špinat. Operite špinat i dobro ga osušite u centrifugi za salatu. Zagrijte veliku tavu na srednjoj vatri, pa dodajte ulje. Kad se ulje zagrije, dodajte šaku, po šaku, miješajući da malo uvene prije nego dodate sljedeću šaku. Pirjajte dok sav špinat ne uvene, oko 2 do 4 minute. Začinite solju i paprom. Upravo ste završili kuhanje špinata.