Kuhane artičoke s umakom jedan je od načina kako možete pripremiti artičoke. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo. Kuhane artičoke s umakom pripremaju se jednostavno.
Kuhane artičoke s umakom sastojci:
- 4 artičoke
- 4 jaja
- 2 limuna
- prstohvat šećera
- 30 dkg milerama
- papar
- sol
Kuhane artičoke s umakom priprema:
Artičoke očistite te u njih utrljajte sok od limuna kako ne bi potamnili. Stavite ih kuhati u vrlu posoljenu vodu, te dodajte narezani limun na kolutove. Kuhajte oko poal sata na laganoj vatri.
Dobro ocijedite artičoke. U drugu posudu stavite žumanjke i senf sa šećerom, sokom limuna i začinite sa soli i paparom. Sve dobro izmiješajte, a na kraju dodajte mileram.
Ocijeđene artičoke servirajte na tanjur sa umakom. Kuhane artičoke s umakom su spremne za posluživanje.