Krumpir s jajima priprema se vrlo jednostavno, a ova kombinacija rijetko kad razočarava.
Sastojci za krumpir s jajima:
- 400 g mladog krumpira
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2-3 jaja
- 2 prstohvata paprike
- Šaka nasjeckanog peršina
Za pripremu krumpira s jajima, krumpir narežite na komade srednje veličine, a zatim ga osušite na čistoj kuhinjskoj krpi.
Nakon toga zagrijte ulje u velikoj tavi, dodajte krumpir i luk i lagano krčkajte 20 do 25 minuta, povremeno miješajući, dok krumpir ne bude kuhan i poprimi zlatnu boju. Sve zajedno dobro začinite.
Nakon što ste gotovi s prvim dijelom recepta, napravite dva do tri razmaka u tepsiji i razbijte jaja.
Pecite dok se bjelanjci ne stegu, a zatim možete razbiti i žumanjke te preliti po krumpiru. Pripremljeni krumpir s jajima pospite paprikom i peršinom i poslužite iz tave.