Iskoristite heljdino brašno i napravite domaći kruh. Postoje različiti recepti kako se radi kruh od heljdinog brašna, donosimo jednostavan i ukusan recept. Ovaj recept je za proteinski kruh od heljdinog brašna koji možete prilagoditi svom ukusu.
Kruh od heljdinog brašna sastojci:
- 25 dkg brašna od heljde
- 15 dkg brašna od slanutka
- 5 dkg tapioka škroba
- 2 žličice praška za pecivo bez glutena
- žličica soli
- 4 jaja
- 250 ml bademovog mlijeka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 15 dkg proteinskog praška po izboru
Kruh od heljdinog brašna priprema:
Pomiješajte brašno od heljde, brašno od slanutka, tapioka škroba, prašak za pecivo i sol. Zasebno umutite jaja, mlijeko i maslinovo ulje.
Napravite glatku smjesu od svih sastojaka, dodajte proteinski prah i premjestite u lim za pečenje.
Pecite kruh na 180 stupnjeva Celzijusa oko 45 minuta. Kruh od heljdinog brašna je gotov, najbolji je kada se ohladi prije rezanja.