Kruh bez kvasca možete koristiti za sendviče, tost, francuski tost ili što god poželite. Ovaj kruh bez kvasca možete napraviti kad nemate kvasca ili jednostavno nemate vremena da pripremite kruh s kvascem.
Sastojci potrebni za kruh bez kvasca su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 8 šalica brašna
- 8 žličica praška za pecivo
- 3 žlice šećera
- sol
- 530 ml mlijeka
- 60 ml biljnog ulja
Upute za pripremu i pečenje kruha bez kvasca:
- Pećnicu zagrijte na 220°C.
- Podmažite kalup za kruh veličine 22 x 13 cm a zatim ga obložite papirom za pečenje.
- U zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, promiješajte da se sjedini.
- U sredini napraviti udubljenje, uliti ulje i mlijeko. Miješajte dok brašno nije potpuno uklopljeno - tijesto će biti gusto, ali se može miješati.
- Ostružite u kalup za kruh, gumenom lopaticom očistite zdjelu i zagladite površinu.
- Pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice, prekrijte folijom.
- Vratite u pećnicu. Smanjite pećnicu na 200°C i pecite 20 minuta.
- Izvadite iz pećnice. Ohladite u plehu 5 minuta, a zatim pomoću viška papira izvadite i prebacite na rešetku za hlađenje.
- Potpuno ohladite prije rezanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa