Kroštule odličan su finger food. Kako pripremiti kroštule? Za pripremu kroštula potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 20 dkg brašna
- 3 žumanjka
- 5 dkg šećera
- 1 dcl ulja
- 1 dcl rakije
- 1,5 dcl mlijeka
- pola korice limuna
- 10 dkg šećera u prahu
- 5 dcl ulja
- prstohvat soli
Kroštule priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U posudi pomiješajte žumanjke sa šećerom, mlijekom , rakijom, uljem i malo naribane korice limuna, dodajte prstohvat soli. Izmiješajte i polako dodajte brašno te izradite u tijesto.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjeloj dasci i režite u pravokutnike. Zarežite po sredini i kroz taj otvor provucite jedan kraj tijesta. Pržite u dubokom ulju. Kroštule su gotove i spremne za posluživanje. Najčešće se poslužuju posipane šećerom u prahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa