Kuharica /

Koje su kreme dobar izbor za voćne torte?

Image
Foto: Pixabay

Voćna torta bez šlaga pomalo je nezamisliva. Kakvu kremu pripremiti za voćnu tortu?

1.10.2022.
11:00
Pixabay
VOYO logo

Prilikom pečenja voćne torte važno je razmisliti koju ćete kremu koristiti, ovisno o vrsti bijele torte koju tražite. Kreme se razlikuju po sadržaju masnoće i to je potrebno uzeti u obzir prije nego što se zapravo upustite u pečenje kolača

Crème fraîche bogate je baršunaste teksture s blago pikantnim okusom, a dobiva se miješanjem kiselog i svježeg vrhnja s malom količinom maslaca. niska viskoznost i visok udio masti ove kreme, koji se kreće između 30-35 %, čine je idealnom za upotrebu u voćnim tortama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema od slatkog vrhnja ima izuzetno visok udio masnoće, čak 48%. Njezina bogata i kremasta tekstura čini voćne torte s njome pravim užitkom. Ako se previše tuče, ovo bi vrhnje moglo postati previše gusto za upotrebu. Dakle, često se u kremu prije mućenja dodaju žlice mlijeka.

S minimalnim udjelom masti od 30%, šlag se intenzivno koristi kao preljev i krema za voćne torte. Rjeđi je od vrhnja za šlag i često je aromatiziran vanilijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo recept za jednostavnu kremu od vanilije s kojom ne možete pogriješiti.

Za pripremu kreme od vanilije potrebni su sljedeći sastojci:

  • 400 ml gustog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice šećera u prahu

Priprema kreme od vanilije za voćnu tortu vrlo je jednostavana. Najprije dobro istucite vrhnje i dodajte na kraju vaniliju i šećer u prahu. Krema od vanilije je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo