Prilikom pečenja voćne torte važno je razmisliti koju ćete kremu koristiti, ovisno o vrsti bijele torte koju tražite. Kreme se razlikuju po sadržaju masnoće i to je potrebno uzeti u obzir prije nego što se zapravo upustite u pečenje kolača
Crème fraîche bogate je baršunaste teksture s blago pikantnim okusom, a dobiva se miješanjem kiselog i svježeg vrhnja s malom količinom maslaca. niska viskoznost i visok udio masti ove kreme, koji se kreće između 30-35 %, čine je idealnom za upotrebu u voćnim tortama.
Krema od slatkog vrhnja ima izuzetno visok udio masnoće, čak 48%. Njezina bogata i kremasta tekstura čini voćne torte s njome pravim užitkom. Ako se previše tuče, ovo bi vrhnje moglo postati previše gusto za upotrebu. Dakle, često se u kremu prije mućenja dodaju žlice mlijeka.
S minimalnim udjelom masti od 30%, šlag se intenzivno koristi kao preljev i krema za voćne torte. Rjeđi je od vrhnja za šlag i često je aromatiziran vanilijom.
Donosimo recept za jednostavnu kremu od vanilije s kojom ne možete pogriješiti.
Za pripremu kreme od vanilije potrebni su sljedeći sastojci:
- 400 ml gustog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema kreme od vanilije za voćnu tortu vrlo je jednostavana. Najprije dobro istucite vrhnje i dodajte na kraju vaniliju i šećer u prahu. Krema od vanilije je gotova.