Kremasti umak od blitve se može koristiti kao prilog uz mnoga jela, osim toga može se koristiti i kao brzi obrok. Ovdje se nalazi recept za kremasti umak od blitve.
Za ovaj recept potrebno vam je:
- 500 grama svježe blitve
- 2 češnja češnjaka
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 ml bademovog mlijeka
- 40 g nasjeckanog svježeg peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
Prvo, operite i očistite blitvu, a zatim je narežite na sitne komadiće. Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje. Kada se ulje zagrije, dodajte češnjak i pirjajte ga dok ne postane aromatičan. Nakon toga dodajte blitvu i pržite ju na srednje jakoj vatri dok ne omekša.
Zatim prebacite blitvu i češnjak u blender i dodajte bademovo mlijeko, peršin, sol i papar. Blendajte sve zajedno dok ne dobijete kremasti umak.
Ovaj kremasti umak od blitve može se poslužiti uz različite priloge, kao što su riža, tjestenina, krumpir ili povrće. Kremasti umak od blitve može se koristiti kao namaz za kruh ili kao umak za tortilje.