Kolači od kokosa /

Kremasti kolači od kokosa odličan izbor za sve prigode

Image
Foto: Pixabay

Kremasti kolači od kokosa odličan su izbor za sve prigode. Recepti za pripremu kremastih kolača od kokosa su brojni.

10.8.2022.
14:05
Pixabay
VOYO logo

Ova kremasti kolač od kokosa je trostruka poslastica od kokosa! Kolač s maslacem prožet je raskošnom kremom od mješavine kokosa i kondenziranog mlijeka, a zatim prekriven tučenim preljevom od kokosa i prženim kokosom. Pogledajte kako se priprema kremasti kolač od kokosa.

Sastojci za kremasti kolač od kokosa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 g maslaca
  • 3 velika jaja
  • 1/3 šalice biljnog ulja
  • 1 šalica vode
  • 1,2 šalice zaslađenih kokosovih pahuljica
  • 350 g vrhnja za šlag
  • 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 3/4 šalice kreme od kokosa
  • pola šalice prženih kokosovih pahuljica

Priprema kremastog kolača od kokosa:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano premažite posudu za pečenje neljepljivim sprejom za kuhanje. U velikoj zdjeli električnom miješalicom umiješajte smjesu za kolače, jaja, ulje i vodu dok se ne sjedine i zgusne, oko 1 minutu. Ulijte u pripremljenu tepsiju. Pecite 30-35 minuta dok čačkalica u sredini ne izađe čista. Ostaviti sa strane da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srednjoj zdjeli pomiješajte 1,5 šalicu kokosovih pahuljica i vrhnje za šlag. Stavite na stranu. U drugoj zdjeli pjenjačom pomiješajte kondenzirano mlijeko i kremu od kokosa.

Koristeći kraj male drvene žlice, izbušite rupe na udaljenosti od oko 3 cm, po cijelom vrhu torte. Pokapajte mliječnu smjesu po cijelom vrhu torte, pazeći da uđe u sve rupe. Ostavite da odstoji 15 minuta.

Rasporedite šlag smjesu preko torte. Pospite prženim kokosom. Kremasti kolač od kokosa možete poslužiti odmah, ali za optimalan okus ostavite nekoliko sati u hladnjaku, idealno preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo