Ova kremasti kolač od kokosa je trostruka poslastica od kokosa! Kolač s maslacem prožet je raskošnom kremom od mješavine kokosa i kondenziranog mlijeka, a zatim prekriven tučenim preljevom od kokosa i prženim kokosom. Pogledajte kako se priprema kremasti kolač od kokosa.
Sastojci za kremasti kolač od kokosa:
- 350 g maslaca
- 3 velika jaja
- 1/3 šalice biljnog ulja
- 1 šalica vode
- 1,2 šalice zaslađenih kokosovih pahuljica
- 350 g vrhnja za šlag
- 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 3/4 šalice kreme od kokosa
- pola šalice prženih kokosovih pahuljica
Priprema kremastog kolača od kokosa:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano premažite posudu za pečenje neljepljivim sprejom za kuhanje. U velikoj zdjeli električnom miješalicom umiješajte smjesu za kolače, jaja, ulje i vodu dok se ne sjedine i zgusne, oko 1 minutu. Ulijte u pripremljenu tepsiju. Pecite 30-35 minuta dok čačkalica u sredini ne izađe čista. Ostaviti sa strane da se ohladi.
U srednjoj zdjeli pomiješajte 1,5 šalicu kokosovih pahuljica i vrhnje za šlag. Stavite na stranu. U drugoj zdjeli pjenjačom pomiješajte kondenzirano mlijeko i kremu od kokosa.
Koristeći kraj male drvene žlice, izbušite rupe na udaljenosti od oko 3 cm, po cijelom vrhu torte. Pokapajte mliječnu smjesu po cijelom vrhu torte, pazeći da uđe u sve rupe. Ostavite da odstoji 15 minuta.
Rasporedite šlag smjesu preko torte. Pospite prženim kokosom. Kremasti kolač od kokosa možete poslužiti odmah, ali za optimalan okus ostavite nekoliko sati u hladnjaku, idealno preko noći.