Kremasta tjestenina s rajčicom jelo je s kojim ne možete pogriješiti. Priprema nije zahtjevna, a jelo je gotovo za manje od pola sata. Kako se priprema kremasta tjestenina s rajčicom?
Kremasta tjestenina s rajčicom sastojci:
35 dkg tjestenine
2 žličice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
limenka pelata rajčice
2 dcl vrhnja
začini - bosiljak, ružmarin
žličica soli
1/2 žličice mljevenog crnog papra
Kremasta tjestenina s rajčicom priprema:
Skuhajte tjestneinu i ocijedite. Zagrijete maslinovo ulje i dinstajte čenjak oko 2 minute. Nakon toga dodajte rajčicu i vrhnje. Promiješajte i dodajte začine prema ukusu. Promiješajte i kuhajte oko 5 minuta. Umak s rajčicom je gotov. Prelijte ga preko tjestenine, dobro promiješajte i poslužite. Kremasta tjestenina s rajčicom najbolja je kada je topla.