Kombinacija višnja i čokolade objedinjena u krem kolaču predstavlja savršenstvo okusa. Krem kolač sa višnjama i čokoladom je jako jednostavan za pripremu. Potrebna su vam samo 3 sastojka i 5 minuta vašeg vremena da napravite ovaj krem kolač sa višnjama i čokoladom.
Sastojci za krem kolač sa višnjama i čokoladom:
- 2 velika jaja
- 1 kutija mješavine za vražju tortu
- 1 limenka nadjeva za pitu od višanja
Glazura od krem sira (po želji):
- 100 g krem sira omekšali
- 120 g kiselog vrhnja
- 1/4 šalice šećera u prahu
- 1/8 žličice ekstrakta badema
Krem kolač sa višnjama i čokoladom priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Poprskajte posudu za pečenje sprejom za kuhanje. U velikoj zdjeli za miješanje s nastavkom za pjenjaču tucite jaja minutu dok ne postanu pjenasta.
Dodajte smjesu za čokoladnu tortu i nadjev za pitu od višanja i nastavite miksati smjesu dok ne postane glatka, počevši od niske brzine i postupno povećavajući brzinu do srednje visoke.
Ulijte tijesto u tepsiju i špatulom ga ravnomjerno rasporedite. Pecite oko 25 minuta, ili dok umetnuta čačkalica ne izađe čista. Kolač ohladite na rešetki u kalupu. Poslužite toplo ili hladno sa tučenim vrhnjem, sladoledom od vanilije, po želji.
Za glazuru od krem sira:
Umutite krem sir dok ne postane pjenast. Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu i ekstrakt badema i tucite dok ne postane glatka. Premažite glazuru preko krem kolača sa višnjama i čokoladom.