Kuhanje smrznutog oslića praktičan je način uživanja u ovoj ukusnoj i svestranoj ribi. Oslić ima nizak udio masnoće, visok udio proteina i sadrži obilje vitamina i minerala, što ga čini zdravim dodatkom vašoj prehrani.
Bilo da ga pečete na roštilju, ili pržite u tavi, kuhanje smrznutog oslića jednostavno je i može se napraviti na razne načine.
Za kuhanje smrznutog oslića važno ga je prethodno pravilno odmrznuti kako biste ga ravnomjerno ispekli. Oslić možete odmrznuti u hladnjaku preko noći ili ga stavite u zatvorenu plastičnu vrećicu i ostavite pod hladnom vodom 30 minuta.
Nakon što se odmrzne, osušite oslića papirnatim ručnicima i začinite ga omiljenim biljem i začinima.
Kada kuhate smrznutog oslića, pazite da ga ne prekuhate jer može postati suh i žilav. Ciljajte na vrijeme kuhanja od oko 12-15 minuta po tri centimetra debljine, ovisno o načinu kuhanja i temperaturi.
Općenito, kuhanje smrznutog oslića izvrstan je način da svojim obrocima dodate zdrav i ukusan izvor proteina.