Postoje različiti recepti za pripremu variva, ali jeste li probali varivo od krastavaca? Priprema variva od krastavaca je jednostavna i brza, možete ga kombinirati sa govedinom ili nekim drugim mljevenim mesom. Kako pripremiti varivo od krastavaca?
Za pripremu variva od krastavaca potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 500 grama mljevene govedine
- 1 luk narezan na kockice
- pasta od rajčice
- 2 krastavca
- 3 rajčice
- peršin
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- mješavina začina
- paprika
Krastavci uz varivo od junetine čine savršenu kombinaciju. Najprije mljevenu junetinu začinite solju, paprom i mješavinom začina prema želji te ostavite sa strane. Krastavac ogulite i izrežite po dužini, te narežite na manje komade. Rajčice prerežite na kockice.
Zagrijete ulje u velikom loncu. Na ulju pržite mljevenu govedinu, dodajte luk i pržite još tri minute. Dodajte rajčice i krastavce i promiješajte. Posolite, poklopite i ostavite da se kuha par minuta.
Otvorite poklopac i provjerite je li povrće pustilo dovoljno tekućine, ako nije dodajte malo vode ili juhe. Pustite da se kuha pod poklopcem oko 20 minuta, miješajući između i provjerite tekućinu.
Začinite soli, paprom, paprikom i začinskim biljem. Varivo od krastavaca je gotovo, poslužite ga odmah nakon kuhanja.