Krampogače – pogačice od čvaraka pripremite kao međuobrok ili kao finger food. Priprema je nešto zahtjevnija, ali se isplati jer ćete napraviti ukusne pogačice od čavaraka.
Krampogače – pogačice od čvaraka sastojci:
- 16 dkg čvaraka
- žličica šećera
- suhi kvasac vrećica
- 40 dkg oštrog brašna
- jaje
- 3 dkg svinjske masti
- 0,5 dcl mlijeka
- sol
- papar
Krampogače – pogačice od čvaraka priprema:
U 2 dcl mlake vode stavite kavsac, žličicu šećera, brašna i izmiješajte. Neka stoji na toplom kako bi se diglo.
U drugoj posudi izmiješajte brašno sa žličicom soli, paprom te smjesom koju te napravili ranije. Dodajte još svinjsku mast i čvake koje ste nasjeckali. Napravite tijesto i ostavite oko sat vremena neka se digne.
Tijesto izvaljajte na pobrašnjeloj dasci te okruglim kalupom režite kako biste napravili krugove. Stavite ih u lim za pečenje i neka odstoje još 20-ak minuta.
U posudu izmiješajte žutanjak s mlijekom i premažite pogačice. Pecite ih oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Krampogače – pogačice od čvaraka su gotove i spremne za posluživanje.