Dizano tijesto /

Krampogače – pogačice od čvaraka

Image

Kako napraviti pogačice od čvaraka? Donosimo vam recept za Krampogače – pogačice od čvaraka.

20.7.2021.
19:52
VOYO logo

Krampogače – pogačice od čvaraka pripremite kao međuobrok ili kao finger food. Priprema je nešto zahtjevnija, ali se isplati jer ćete napraviti ukusne pogačice od čavaraka.

Krampogače – pogačice od čvaraka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 16 dkg čvaraka
  • žličica šećera
  • suhi kvasac vrećica
  • 40 dkg oštrog brašna
  • jaje
  • 3 dkg svinjske masti
  • 0,5 dcl mlijeka
  • sol
  • papar

Krampogače – pogačice od čvaraka priprema:

U 2 dcl mlake vode stavite kavsac, žličicu šećera, brašna i izmiješajte. Neka stoji na toplom kako bi se diglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi izmiješajte brašno sa žličicom soli, paprom te smjesom koju te napravili ranije. Dodajte još svinjsku mast i čvake koje ste nasjeckali. Napravite tijesto i ostavite oko sat vremena neka se digne.

Tijesto izvaljajte na pobrašnjeloj dasci te okruglim kalupom režite kako biste napravili krugove. Stavite ih u lim za pečenje i neka odstoje još 20-ak minuta.

U posudu izmiješajte žutanjak s mlijekom i premažite pogačice. Pecite ih oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

Krampogače – pogačice od čvaraka su gotove i spremne za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo