Korijander začin još se naziva i kineski peršin ili cilantro. Listovi biljke korijandera jako podsjećaju na talijanski peršin s ravnim lišćem i ponekad ih je teško razlikovati. Korijander začin postoji već tisućama godina, čak i 5000 godina prije Krista. Porijeklom je iz južne Europe i Bliskog istoka, a koristili su ga stari Egipćani, Rimljani i Grci. Rimljani su koristili korijander začin za aromatiziranje kruha i za očuvanje mesa tijekom putovanja.
Iako je korijander sićušna biljka, zapravo je pun vitamina i minerala. Posebno je bogat vitaminima A i K, ali sadrži i obilje vitamina B, C i E. Što se tiče sadržaja minerala, korijander začin ima fenomenalnu količinu kalija, a također je dobar izvor kalcija, magnezija i fosfora.
Korijander začin se tradicionalno i još uvijek koristi uglavnom za liječenje svih vrsta želučanih i probavnih problema. Rečeno je da pomaže povratiti gubitak apetita i stoga je korisno za osobe koje pate od anoreksije.
Nekoliko ideja za korištenje korijander začina u kuhinji su dodavanje korijandera u sve vrste curryja i kiselih krastavaca, dodavanje u svježe salate, aromatiziranje juha, aromatiziranje domaćeg kruha, sastojak za neke kolače i ukrašavanje jela od mesa.
Ovaj članak objašnjava što je to korijander začin te kako se korijander začin koristi u našim kuhinjama.