Korijander je jedinstven po tome što se smatra i biljkom i začinom jer biljka proizvodi oboje. List biljke korijander je biljka cilantro, dok je sjeme biljke korijander začin korijander. Korijander u zrnu se u kulinarstvu koristi u cijelom i mljevenom obliku. No, kako sve možete koristiti korijander u zrnu?
Prvi način za korištenje korijandera u zrnu je začinjavanje glavnih jela. Suptilni slatko-kiselkasti okus korijandera pogodan je za slatka i slana jela. Korijander u zrnu bi se trebao koristiti zajedno s drugim začinima za stvaranje složenijih mješavina začina. Osim toga, suptilan okus korijandera može poboljšati slatka i slana jela bilo kojeg podrijetla, od dizanog tijesta i kolačića do kiselog kupusa i janjetine.
Još jedan način za korištenje korijandera u zrnu je kao snack ili brzi zalogaj. Sipajte sjemenke korijandera u tavu s debelim dnom i pržite na srednjoj vatri dok ne zamiriše. Pomiješajte sjemenke s maslinovim uljem i morskom soli, možda s malo češnjaka u prahu i poslužite.