Kompot od zelene smokve je idealan način da zadržite svježinu ovog voća i uživate u njegovom neodoljivom okusu tijekom cijele godine.
Sastojci:
- 1/2 kg zelenih smokava
- 1 šalica vode
- 1/2 šalice šećera
- 1 vanilin šećer
- korica naranče
- Sok od pola limuna
Kako biste pripremili kompot od zelene smokve, u prvom koraku operite zelene smokve i nježno ih prerežite na pola.
U lonac zatim prema receptu stavite vodu, šećer, vanilin šećer i koru naranče. Zagrijavajte smjesu na srednje jakoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Budite strpljivi i nemojte previše pojačavati vatru.
Kada se šećer otopio, dodajte smokve u lonac i smanjite vatru. Kuhajte ih lagano oko 15 do 20 minuta, ili dok smokve ne postanu mekane.
Na samom kraju pripreme, dodajte svježe iscijeđeni sok od limuna kako biste pojačali okus i osvježili kompot od zelene smokve.
Ohladite pripremljeni kompot na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak. Najbolje će biti da pričekati nekoliko sati prije nego što krenete s konzumiranjem ukusnog kompota.