Ovaj super jednostavan kompot od kruške napravljen od limuna, jabuka i bez prerađenog šećera je ukusan i zdrav zimski umak u kojem možete uživati uz palačinke, zobenu kašu, jogurt, kolače i deserte ili jednostavno samostalno! Evo kako se priprema kompot od krušaka sa medom.
Sastojci za kompot od krušaka sa medom:
- 500 g jabuka
- 150 g krušaka
- Sok od 1 limuna
- 1 žlica meda
Kompot od krušaka sa medom priprema:
Jabuke i kruške ogulite, očistite od središta i narežite na kockice. Prelijte ih limunovim sokom i promiješajte. U tešku tavu ulijte pola šalice vode i smjesu voća. Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 10 minuta uz povremeno miješanje da se voće ne zalijepi ili zagori. Vilicom krupno zgnječite voće i kuhajte još 3 do 5 minuta, odnosno dok višak vode ne ispari.
Maknite s vatre, dodajte med i lagano promiješajte. Poslužite mlako ili hladno (ako ga čuvate u hladnjaku, izvadite ga 30 minuta prije posluživanja). Napomena: Poigrajte se raznim sortama jabuka, krušaka i meda kako biste obnovili okus kompota. Za posebnu poslasticu dodajte malu kuglicu sladoleda. Kompot od krušaka s medom je gotov.