Sjemenke komorača su osušene sjemenke biljke komorača i izgledaju poput sjemenki kima, samo su zelenije. Imaju okus anisa i toplu, slatku aromu. Sjemenke komorača mogu se koristiti samostalno ili u mješavinama začina kao što su kineski prah od pet začina i indijski panch phoran.
Komorač začin može se koristiti cijeli ili mljeveni, a koristi se i u slatkim i u slanim receptima. Ako ga odlučite koristiti cijelog, svakako malo razbijte sjemenke vrhom kuharskog noža ili dnom tave ili lonca kako bi otpustili mirisna ulja. No, u što dodati komorač začin?
Komorač začin čest je sastojak tekućih mješavina čaja, a može se potopiti i uživati samostalno. Ključni je sastojak praha od pet začina i redoviti dodatak drugim mješavinama začina koje se koriste za suha trljanja mesa i ribe. Sjemenke komorača dodaju suptilnu mirisnu slatkoću kobasicama, marinara umaku, domaćem kruhu i kolačićima.