Kulinarstvo /

Kako se koristi komorač kao začin?

Image
Foto: Pixabay

Komorač je začin koji se često koristi u pripremi jela. Saznajte kako se koristi komorač kao začin.

14.12.2022.
11:21
Pixabay
VOYO logo

Sjemenke komorača su osušene sjemenke biljke komorača i izgledaju poput sjemenki kima, samo su zelenije. Imaju okus anisa i toplu, slatku aromu. Sjemenke komorača mogu se koristiti samostalno ili u mješavinama začina kao što su kineski prah od pet začina i indijski panch phoran.

Komorač začin može se koristiti cijeli ili mljeveni, a koristi se i u slatkim i u slanim receptima. Ako ga odlučite koristiti cijelog, svakako malo razbijte sjemenke vrhom kuharskog noža ili dnom tave ili lonca kako bi otpustili mirisna ulja. No, u što dodati komorač začin?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komorač začin čest je sastojak tekućih mješavina čaja, a može se potopiti i uživati ​​samostalno. Ključni je sastojak praha od pet začina i redoviti dodatak drugim mješavinama začina koje se koriste za suha trljanja mesa i ribe. Sjemenke komorača dodaju suptilnu mirisnu slatkoću kobasicama, marinara umaku, domaćem kruhu i kolačićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo