Ove jednostavne zapečene punjene lignje, punjene su mješavinom mekih krušnih mrvica, pancete, češnjaka i luka. Koliko se peku punjene lignje?
Sastojci za punjene lignje:
- 500 g lignji
- 1 žlica maslinovog ulja
- 50 g pancete, nasjeckane
- 50 g šalice luka, nasjeckanog
- 2 do 3 češnja češnjaka, vrlo sitno nasjeckana
- malo svježeg peršina, nasjeckanog
- 150 g krušnih mrvica
- 1 jaje, lagano tučeno
- sol i svježe mljeveni crni papar
Koliko se peku punjene lignje:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte pancetu i pirjajte dok ne počne rumeniti. Dodajte luk i nastavite kuhati, 2 minute. Dodajte češnjak i kuhajte dok luk ne omekša i postane proziran, a češnjak ne zamiriše, još 1 do 2 minute. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
U zdjelu za miješanje stavite peršin, krušne mrvice, jaje, prstohvat soli i malo mljevenog crnog papra. Dodajte u smjesu od pancete i lagano sjediniti. Labavo stavite smjesu u lignje i pričvrstite ih čačkalicom. Nemojte pakirati niti pretrpavati previše.
Premažite plitku posudu koja je dovoljno velika da u nju stanu lignje jedna do druge neljepljivim sprejem. Na dno pripremljene posude žlicom stavite tanki sloj marinade. Rasporedite lignje u jednom sloju i žlicom prelijte marinadu na vrh. Čvrsto pokrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta. Sada znate koliko se peku punjene lignje.
Skuhajte ili špageta prema uputama na pakiranju i ocijedite. Lignje će ispustiti nešto tekućine dok se peku, što će umaku dati nevjerojatan okus. Dodajte ovo ostatku vaše marinade i pomiješajte s kuhanom tjesteninom. Sada možete poslužiti punjene lignje. Nakon ovog recepta ste sigurni koliko se peku punjene lignje.