Štrudla od jabuka vrlo je ukusan desert idealan kao međuobrok. Štrudla od jabuka može se raditi od gotovih ili kupovnih kora. Važno je dobro ispeći štrudlu od jabuka kako ne bi bila presirova ili preprečena. Koliko se peče štrudla od jabuka?
Donosimo vam recept za jednostavnu štrudlu od jabuka koja se peče oko 40 minuta.
Sastojci potrebni za pripremu štrudle od jabuka:
- 3 jabuke, oguljene i narezane na ploške
- 1 čajna žličica soka od limuna
- 1 žličica vanilije
- 1 šalica šećera
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 3 žlice brašna
- 1/2 šalice grožđica
- kora za štrudle
- 1 jaje
- 1/4 šalice mlijeka
Postupak pripreme štrudle od jabuka:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
U velikoj posudi pomiješajte jabuke, limunov sok, vaniliju, šećer, cimet, brašno i grožđice. Smjesu od jabuka ravnomjerno rasporedite po sredini tijesta po dužini.
Preklopite stranice tijesta oko jabuka. Tijesto zatvorite tako da ga lagano navlažite i pritisnete. Umutiti jaje i mlijeko. Gornji dio tijesta lagano premažite jajima.
Pecite 35-40 minuta, dok ne porumeni. Štrudla od jabuka najbolja je kada je još topla. Poslužite je i uživajte u svakom zalogaju.