Priprema pola pečenog pileta kod kuće je brza i jednostavna. Potrebna su tri sastojka kako bi ispekli savršenih pola pileta
Sastojci za pripremu pola pileta:
- piletina
- ulje
- mješavina začina
Svoju mješavinu začina za pola pečenog pileta možete napraviti kod kuće ili možete kupiti svoj omiljeni u lokalnoj trgovini.
Kako bi ispekli pola pileta, prvo postavite rešetku u sredinu pećnice, a zatim zagrijte pećnicu s ventilatorom na 230 °C ili uobičajenu pećnicu na 220 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Stavite na radnu površinu piletinu sa pilećim prsima prema dolje, a krilima okrenutim prema vama. Oštrim nožem prepolovite piletinu. Osušite piletinu papirnatim ručnicima i stavite u zdjelu. Začinite uljem kanole i mješavinom začina za pečenu piletinu.
Ako vam ova mješavina začina nije dostupna, upotrijebite dvije žlice vaše domaće mješavine začina. Pomiješajte ružmarin, češnjak u prahu, papriku u prahu, timijan, sol i papar. Po želji dodajte malo harisse za malo pikantnosti.
Stavite pola pileta na pripremljeni lim za pečenje sa kožom prema gore. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35 - 40 minuta.