Raštika je namirnica koja bi trebala naći svoje mjesto na vašem jelovniku. Jedan od načina pripreme raštike je kuhana raštika. Koliko se kuha raštika?
Ovisno o tome na koji način se kuha raštika ovisi i koliko je potrebno vremena za njezinu pripremu. Raštika se može kuhati na pari ili pirjati.
Ako volite blaži i nježniji okus, kuhajte na pari. Ako želite hrskave rubove i zapečene note, zelje brzo prodinstajte.
Kuhanje na pari je vrlo jednostavno. Stavite kuhati raštiku na paru oko 5 minuta i primijetit ćete da pregrijana para pretvara tamnozeleno u svijetlozeleno lišće.
Listovi će također značajno uvenuti i izgubiti oko 40% svog volumena. Na primjer, 8 šalica nasjeckane raštike smanjuje se na oko 5 šalica.
Raštiku kuhanu na pari poslužite kao prilog. Dovoljno ju je samo začiniti s paprom i soli. Koliko se kuha raštika ovisi o količni raštike, ali dovoljno je oko 10 minuta i raštika je spremna za jelo.