Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zimnica /

Koliko dugo se kuha i priprema ajvar?

Najbolji ajvar je domaći ajavar i njegova priprema je nešto zahtjevnija. Koliko se kuha ajvar?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kuhati ajvar nije baš lagani i jednostavan posao osobito kada se radi o velikim količinama. Pripremite mišiće ruku i saznajte koliko se to dugo kuha vaš omiljeni ajvar.

Paprike za početak trebate dobro oprati, obrisati, izvaditi sredinu, očistiti od sjemenki i ispeći u pećnici u limu obloženom papirom za pečenje. Patlidžane izbodite vilicom i ispecite u pećnici. To je najbolje učiniti dan ranije.

Zatim ih samljite te stavite u duboki lonac koji se pouljili. Na vruće ulje stavite samljevene paprike i patlidžane te kuhajte. Ajvar treba kuhati oko sat vremena pa dodati protisnuti češnjak, sitno narezane ljute papričice i sol, a po potrebi dolijevati ulje.

Zatim ga kuhati još pola sata, odnosno do željene gustoće. Za vrijeme kuhanja ajvar morate neprestalno miješati kako ne bi zagorio i primio se za dno lonca.

Vrijeme kuhanja ajvara je oko dva sata, ali vrijeme pripreme za kuhanje ajvara ovisi o količini ajvara koja se priprema.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike