Najbolji omjer govedine i masti za pljeskavice je 80:20. 20% udjela masti dovoljno je da kada pržite srednje pečenu pljeskavicu ona ostane sočna a da ne prevladava okus govedine.
Što duže pržite pljeskavice poželjnije je da pljeskavica ima veći sadržaj masnoće kako se ne bi osušila tijekom prženja. Nakon što se tava zagrije i nakon što stavite maslac, u tavu dodajte i pljeskavice. Dodavanje maslaca u tavu spriječit će da se pljeskavice zalijepe i lijepo će se popržiti. Tijekom prženja ostavite malo prostora između svake pljeskavice. Svaku stranu pljeskavice pržite otprilike 3 do 4 minute. Ukoliko medium rare pljeskavice, pržite ih 6 minuta, ako želite medium pljeskavice pržite ih 7 do 8 minuta.
Ako želite da pljeskavice budu medium-well pržite ih 9 minuta, a ako želite da budu well done pržite ih 10 minuta.