Sve ovisi koju vrstu tijesta koristite dok radite pizzu. Jedno od najpopularnijih tijesta za pizzu može stajati sedam dana.
Potrebni sastojci za ovo popularno tijesto za pizzu:
- 0,25 l mlijeka
- 500 g oštrog brašna
- 500 g mekog brašna
- kocka svežeg kvasca
- 3 žlice šećera
- mala žlica soli
- 3 žlice ulja
Priprema tijesta za pizzu:
Ugrijati mlijeko te dodati malu žlicu šećera i razmrvljenu kocku kvasca. Sve zajedno promiješati ostaviti na miru kako bi kvasac uradio svoje.
U drugoj posudi pomiješajte obje vrste brašna i dodajte preostale sastojke. Sastojke iz prve posude dodajte u drugu te miješajte sve dok vam se smjesa ne poveže. Nastavite mijesiti rukama dok se ne dobije čvrsto i tvrdo tijesto. Tijesto oblikovati u loptu te ga pokriti s najlonskom vrećicom, istisnuti zrak i zavezati je. Tijesto ostavite u hladnjaku da odstoji četiri sata te je spremno za upotrebu.
U slučaju ako vam ostane viška ili vam treba za neki drugi dan, tijesto u frižideru može stajati sedam dana.