Bukovače su posebna skupina gljiva. Dok su gljive klasificirane kao gljive, a ne biljke koje se tehnički razlikuju od biljaka, one su izvrstan dodatak svakoj prehrani bez mesa. U nastavku pogledajte koliko dugo dinstati bukovače.
Postoji oko 40 vrsta gljiva bukovača, uključujući Pleurotus ostreatus, obično poznatu kao američka gljiva bukovača. Sve vrste su jestive i obično se uživaju u jelima poput tjestenine i pomfrita. Poznate su po svojim impresivnim svojstvima za promicanje zdravlja i sadrže niz moćnih spojeva. Zapravo, stoljećima se koriste u pristupima tradicionalne medicine. Ali koliko dugo dinstati bukovače da biste iskoristili sve njihove prednosti i sačuvali nutrijente.
Bukovače su popularna vrsta gljiva povezana s nekoliko zdravstvenih prednosti. Osim što su vrlo hranjive, mogu promicati zdravlje srca i imunološkog sustava, potaknuti zdravu kontrolu šećera u krvi i pružiti antioksidativne i protuupalne učinke. Pokušajte dodati ove svestrane gljive u svoju prehranu koristeći ih u jelima poput tjestenine, variva i omleta. Kako biste na pravilan način dinstali ove gljive, dinstajte ih 15 do 20 minuta u dubokoj tavi. Na taj način sačuvati ćete sve potrebne nutrijente koji se nalaze u gljivama. Sada znate koliko dugo dinstati bukovače.