Jeste li probali čaj od perišina? Ako niste, vrijeme je da probate i uživate u novim okusima. Priprema čaja od perišina vrlo je jednostavna. Kako pripremit čaj od peršina? Koliko često piti čaj od peršina?
Lonac napunite vodom i stavite ga na srednju vatru. Dok zavrije, pripremite peršin. Uzmite svježi peršin ako ste u mogućnosti.
Dobro ga isperite kako biste uklonili zemlju ili ostatke koji su ostali na lišću nakon što su ubrani, a zatim uklonite lišće sa stabljika. Nasjeckajte ih na malo veće komade, sve dok ne napunite pola šalice s nasjeckanim peršinom.
Nasjeckani peršin ubacite u lonac i prelijte ih sa kipućom vodom. Ostavite peršin da tako odstoji u kipućoj vodi barem 5 minuta ili duže ako želite jači čaj. Nakon 5 minuta možete ga konzumirati.
Nemojte pretjerivati s ovim čajem od peršina jer ima visoku razinu vitamina K. Najsigurnije je konzumirati maksimalno jednu šalicu čaja dnevno.