Kolač od lješnjaka odličan je desert za sve prigode. Priprema kolača od lješnjaka nije zahtjevna, a potrebno vam je oko sat i pol vremena kako bi vaš desert bio spreman za hlađenje.
Sastojci za kolač od lješnjaka:
- 35 dkg lješnjaka
- 2 žličice praška za pecivo
- 6 žumanjaka
- ⅝ šalice bijelog šećera
- 6 bjelanjaka
- litra vrhnja za šlag
Priprema kolača od lješnjaka:
Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva Celzijusa. Lješnjake sameljite i dodati prašak za pecivo.
U većoj posudi umutiti žumanjke sa šećerom. Umutiti smjesu od mljevenih lješnjaka.
U zasebnoj zdjeli pjenjačom umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Brzo umiješajte 1/3 bjelanjaka u smjesu od žumanjaka, a zatim dodajte preostale bjelanjke i miksajte. Pecite u pećnici oko sat vreman i ohladite.
Kada se kolač ohladi, prerežite ga vodoravno na tri dijela. Umutite vrhnje u čvrsti snijeg i premažite između slojeva, po vrhu i sa strane torte. Po vrhu pospite nasjeckane lješnjake za ukras.